Madame Tussauds

När det kommer till mysiga museum så skulle faktist jag tipsa om att verkligen besöka Madame Tussauds vax museum i Amsterdam, jag glömmer aldrig den känslan efter att ha varit där när man va runt 12-14 år. Marie Tussaud föddes som Marie Grosholtz 1760 i Strasbourg, Frankrike. Hennes mamma arbetade som hushållerska för Dr Philippe Curtius i Bern, Schweiz, som var läkare och skicklig i vax modellering. Curtius lärde Tussaud konsten att vax modellering.

Kevin Dooley , 2012

Tussaud skapade sin första vax figur av Voltaire 1777.Andra kända personer som hon modellerade på den tiden inkluderar Jean Rousseau och Benjamin Franklin. Under den franska revolutionen modellerade hon många framstående offer. Efter läkarens död 1794 ärvde hon hans stora samling av vax modeller och tillbringade de följande 33 år som turist runt i Europa. Hon gifte sig med Francois Tussaud 1795 och lånade ett nytt namn till sin show vid namn Madame Tussauds. År 1802 reste hon till London, efter att ha accepterat en inbjudan från Paul Philidor att ställa ut sitt arbete vid sidan av sin show på Lyceum Theatre i London.

Hon hade det inte särskilt väl ekonomiskt för Philidor tog hälften av hennes vinster, så hon reste över hela Storbritannien och Irland för att visa hennes samling. Från 1831 tog hon en serie korta hyreskontrakt på övervåningen i “Baker Street Bazaar” Detta blev Tussauds första permanenta hem, en av de största attraktionerna i hennes museum var kammaren of Horrors.

About the Author

admin

View Posts →