Museer är perfekt resmål om man vill hålla sig borta från det kalla vinterklimatet. Museer behöver inte vara tråkigt. I själva verket är Kanada hem till en av snälla museer som alla kan njuta av. Den showcase Kanadas rika kulturarv i en bisarr utställningar och gallerier. Om du planerar att besöka Kanada, glöm inte att släppa av dessa unika historiska landmärken. De otroliga skärmar kommer att lämna dig i vördnad. Det är ett definitivt måste besöka resmål!

Kevin Dooley , 2013

Den Bata Shoe Museum
Den Bata Shoe Museum är en sko himlen! Den har fascinerande samlingar av skor i Raymond Moriyama världsklass fyra våningar. Detta unika museum öppnade sina dörrar för allmänheten den 6 Maj 1995 grundades av Mrs Sonja Bata. Institutionerna är att fira funktionalitet stövlar. Det har blivit ett internationellt forsknings- och bevarande centrum skodon med en samling av över 12.500 skor och andra korrelerade föremål. Här finns de stora samlingar i fyra imponerande display gallerier. Från antika samling till modern, samtida och världsklass sortiment. Det är en sko paradis! Enligt Mrs Bata, “Skor är en sådan personlig artefakt. De berättar om ägarens sociala status, vanor, kultur och religion. Det är det som gör dem speciella.” Skor trots allt är fönster genom vår själ och ja det talar mycket om vårt kulturarv.

Ripleys Tro det eller ej Museum
“Strange” är det bästa ordet för att beskriva Ripley museum struktur i Clifton Hill Ontario. Den unika museum presenteras som fallit Empire State Building med den stora King Kong står på toppen av det. Den mest besökta museet i Niagara rymmer en imponerande bisarr och udda samling, gallerier, utställningar och sinnesrörelser illusioner perfekt för alla åldrar. En av deras främsta attraktioner inkluderar en Niagara Theatre, The Ripleys Wacky Exploration Room och Wax Zone. De imponerande gallerier, toppmoderna effekter, animerade LED ljus, många bisarra ( Lampornu.se ) händelser och aktiviteter slutföra hela paketet med denna otroliga museum. Tro det eller ej!

Costel Slincu , 2013

The Chocolate Museum
Vem skulle inte älska att besöka en chokladmuseum? Tänk: Willy Wonka och chokladfabriken. Om du är en choco älskare då detta avstickare är absolut för dig. Ligger i St. Stephen New Brunswick, är chokladmuseet en icke vinstdrivande organisation som öppnade i juni, erbjuder 1999. Museet praktiska utställningar, multimedia displayer, samlingar av historiska chokladaskar, antika godis att göra verktyg och massor av choklad behandlar. Generellt museet presenterar berättelsen om bröderna James och Gilbert Ganong vars choco-godis att göra en enorm inverkan sedan 1800 fram till idag. I själva museibyggnaden är bosatte sig i vad som var den ursprungliga Ganong Candy Factory, granne med Ganong Chocolatier, det enda stället att köpa mycket kärlek handen doppade choklad. Detta är varje chocoholics paradis!

Potatis Museum
En 14 meter hög potatis välkomnar dig när du besöker denna exceptionella museum i Prince Edward Island. Detta museum är har världens största utställning av potatis artefakter. Den illustrerar den roll som potatis i den kanadensiska ekonomin med insamling av maskiner för odling och skörd potatis. Museet presenterar stolt sin potatishistoria utställning, maskin galleri, gemenskap museum, resursrummet och den berömda potatis Hall of Fame. Glöm inte att besöka museets presentbutik för att köpa unika gåvor nästan helt gjorda av potatisprodukter.

Seier+seier . 2008

Textile Museum

Denna unika institution är den enda kanadensiska museum som enbart är tillägnad tyg och textil. Grundades 1957, har Textilmuseet över 12.000 samlingar från mer än 200 länder. TMC: s skryta med sitt breda utbud av utställningar inklusive traditionella tyger, kläder, mattor, korgar, pärlarbete och samtida utställningar av kanadensiska och utländska konstnärer. Generellt firar museet vikten av textilindustrin till vår vardag. En av deras permanenta och berömda galleriet är FibreSpace, där besökare som besöker museet kan uppleva den kreativa processen med textilkonst, det är mönsterdesign och lära sig om kläder egenskaper.

Just For Laughs Musuem
Skratta till ditt hjärta innehåll är vad denna unika museum handlar om. Ett sinne för humor är allt du behöver när du besöker denna unika Just for Laughs. Denna bisarra institution grundas av Gilbert Rozon efter framgången med Just for Laughs festivaler på 1993. Det syftar till att utveckla en glad och humoristisk stämning för besökare i Montreal. Det är en plats att gå för några lustiga komedi visar (stand-up comedy), information om Quebecois serier, humoristiska utställningar och gallerier. Det har även den berömda International Comedy Hall of Fame. och stora evenemangsarenor för affärsmöten, offentliga / privata fester och seminarier.

About the Author

admin

View Posts →